شرکت SQS از شرکت های صاحب سبک در زمان سنجی می باشد ما سابقه انجام چندین پروژه زمان سنجی و ظرفیت سنجی موفق را داریم. بویژه در زمینه زمانسنجی امور ستادی و دفتری و فعالیت های اداری و محاسبه تعداد پرسنل مورد نیاز داری نمونه کار و سبک خاص خود می باشیم.
به منظور زمان سنجی کارهای اداری ما زمانسنجی را از روش های مختلف از جمله برگه های تایم شیت ویژه انجام می دهیم. ما گزارش زمانسنجی را برای امور اداری حتی برای پرسنل نیمه وقت و پروژه ای به صورت پیشرفته FTE یا زمان معادل پرسنل تمام وقت ارائه می کنیم که به شرکت ها و سازمان ها امکان می دهد که بهای تمام شده خدمات را را به صورت درست محاسبه کنند.
اجرای پروژه های زمان سنجی در شرکت های تولیدی و سازمان های اداری
یکی از مهم ترین مسائلی در ادارات،کارخانجات و صنایع مختلف مورد بررسی است، افزایش بهره وری و بازدهی می باشد به همین خاطر روش مطالعه کار شامل مطالعه روش و زمان سنجی ابداع شد.
در مطالعه کار با تعیین روش منطقی و سریع و ساده انجام کار به کاهش هزینه ها و افزایش سود حاصل می گردد و از این طریق با استفاده از حداقل منابع به حداکثر سود دست می یابیم.
امروزه مطالعه علمی کار شامل حرکت سنجی، مطالعه روش ، زمان سنجی و تعیین استانداردهای تولید و کارکرد شامل روش استاندارد تولید و اریه خدمات و محاسبه زمان استاندارد فعالیت می باشد..یعنی با تجزیه و تحلیل علمی کار و انجام زمانسنجی تعیین می شود که بازه متوسط یک فرد عادی در یک روز عادی چقدر است و برای این میزان کارکرد یا تولید استاندارد چه دستمزدی باید پرداخت شود. زمان سنجی مبنای پرداخت دستمزدهای تشویقی برای تولید بیش از حد استاندارد می باشد.
زمان سنجی Time study چیست؟
زمان سنجی time studyعبارت است از بکار گیری تکنیک های مختلف و حرفه ای ( مشاهده مستقیم، استنباطی، تخمینی، استنتاجی و … ) به منظور تعیین زمان لازم برای یک فرد و یا اپراتور واجد شرایط که باید کار معینی را در سطح کارایی مشخصی انجام دهد. هدف زمان سنجی تعیین زمان استاندارد جهت فعالیت های صنعتی می باشد، با توجه به طبیعت دینامیک و اقتضایی زمان سنجی و کاربرد گسترده آن در بخش های صنعت و خدمات، طیف گسترده ای از روش ها اعم از سنتی، پیشرفته و یا دیدگاه های کاملا علمی، ریاضی و یا تجربی برای زمان سنجی در نظر گرفته شده.
زمان سنجی نقش بسیار مهمی در استفاده از ظرفیت های خطوط تولید و سازمان ها و نیروی انسانی بازی می کند. لذا اثر فوق العلاده مهمی در قیمت تمام شده و تصمیم گیری های مدیریت بازی می کند.
شرکت SQS با بهره گیری از روش هایی مختلف زمان سنجی مانند Stop watch ، روش های مختلف MTM روش زمان سنجی MOST و ترکیب روش های زمان سنجی آماده اجرای پروژه های زمان سنجی در کارخانه ها و بخش های اداری و ستادی می باشد.
تکنیک ها و روش های زمانسنجی
به طور کلی زمان سنجی برای دو گروه مختلف عملیات انجام می شود :
الف) فعالیت های تکراری
ب) فعالیت های غیر تکراری
در زمان سنجی به فعالیت هایی تکراری اطلاق می شود که به صورت پیوسته در سالن تولید انجام می شوند و فعالیت های غیر تکراری در زمان سنجی شامل آن فعالیت هایی است که به ندرت اتفاق افتاده و یا برای یک پروژه اجرا می شوند مانند زمان سنجی برای برنامه ریزی برپایی یک جشن و یا مراسم و یا نصب یک تجهیز در یک پروژه اجرایی.
تکنیک ها و روش های زمان سنجی به چهار گروه زیر تقسیم می شوند:
- زمان سنجی به روش مشاهده مستقیم direct observation methods for time study
- زمان سنجی روش های ترکیبیsynthetic methods for time study
- زمان سنجی روش های تخمینی estumating methods for time study
- سیستم زمانسنجی ربات ها robat time & motion
در روش زمانسنجی مشاهده مستقیم انجام کار به دو صورت :
- زمان سنجی با کرنومتر stop watch
- زمان سنجی با نمونه برداری از کار
- روش زمان سنجی گروهی group timing technique
- صورت می گیرد.
در روش ترکیبی بدون مشاهده مستقیم کار، زمان سنجی انجام می شود، در واقع با استفاده از زمان های از پیش تعیین شده و جداول مخصوص زمان سنجی صورت می گیرد که به دو صورت:
الف) سیستم زمان از پیش تعیین شده حرکات(MTM)
ب) سیستم داده های استاندارد(Basic Most)
از مهم ترین و معروف ترین روش های زمان سنجی سیستم زمان های حرکت (MTM ) یا اندازه گیری زمان روش ها و BMT یا زمانسنجی حرکات اصلی و روش های زمان سنجی MOST می باشد. در روش MTM از جداول ویژه ای استفاده می شود .
روش های تخمینی در زمانسنجی شامل
تخمین زمان تحلیلی Analytical time estimating
تخمین زمان مقایسه ای Comparative time estimating
می باشد.
انواع زمان ها در زمانسنجی
- زمان مشاهده ( زمانی که در طی زمان سنجی مشاهده می شود)
- زمان نرمال ( تاثیر دادن ضریب عملکرد در متوسط زمان مشاهده شده )
- زمان استاندارد ( اضافه کردن الونس ها و زمان های استراحت به زمان نرمال )
اهداف و کاربرد های زمان سنجی
زمانسنجی به مدیریت کمک می کند که زمان غیر موثر تولید را از زمان موثر آن جدا کند به علاوه زمان سنجی باعث موارد ذیل می گردد:
- بالانس کردن خطوط تولید، مونتاژ، ساخت و فعالیت های اعضای یک گروه با اجرای پروژه زمانسنجی.
- بدست آوردن هزینه واقعی تولید با تعیین زمان های انجام فعالیت در زمان سنجی
- بهبود روش های کار و افزایش کارآیی عملیات با تجزیه تحلیل نتایج زمان سنجی
- بهبود نحوه استقرار ماشین آلات و تجهیزات با بررسی زمان های حمل برای لی آوت های مختلف.
- انجام زمان سنجی و بدست آوردن زمان استاندارد باعث کاهش میزان خستگی کارکنان می شود.
- تعیین برنامه ریزی زمانی کل تولیدات کارخانه با انجام پروژه های کار و زمان سنجی.
- به کمک زمان سنجی تعیین تعداد کارگران و ماشین های تولیدی مورد نیاز انجام می شود.
- دستیابی به بهترین روش استاندارد انجام عملیات با کارسنجی و زمانسنجی.
- انجام مطالعه کار باعث استفاده بهتر از منابع و امکانات سازمان می شود.
- کاهش مخاطرات و سوانح حین کار به دلیل کاهش خستگی و بهبود فضای کار با زمانسنجی و کارسنجی.
زمان سنجی فعالیت های اداری و ستادی و امور پروژه ای
به منظور زمان سنجی کارهای اداری و موردی ما زمانسنجی را از روش های مختلف از جمله برگه های تایم شیت ویژه انجام می دهیم. ما گزارش زمانسنجی را برای امور اداری حتی برای فعالیت های موردی و پروژه ای به صورت پیشرفته FTE یا زمان معادل پرسنل تمام وقت ارائه می کنیم که به شرکت ها و سازمان ها امکان می دهد که بهای تمام شده خدمات را را به صورت درست محاسبه کنند. نحوه گزارش زمان سنجی ما به صورت FTE به شرکت ها کمک می کند که بکارگیری پرسنل به نحوه مناسبی انجام شود به علاوه برای برنامه ریزی در طرح های توسعه و یا پروژه های بعدی از نتایج زمان سنجی استفاده شود.
هزینه انجام زمانسنجی و ظرفیت سنجی چقدر است؟
هزینه انجام زمان سنجی با توجه به تعداد ایستگاه ها و فعالیت ها در هر ایستگاه برای هر محصول و پیچیدگی آن تعیین می شود در سال 1398 متوسط قیمت ارایه شده شرکت های مشاور زمان سنجی برای هر فعالیت حدود یکصد هزار تومان و برای ایستگاه ها از 350 هزارتومان برای یک ایستگاه ساده شروع می شد. اما این مدل قیمت دادن همیشه محل اختلاف کارفرما و مشاور زمانسجی است لذا معمولا شرکت پویندگان با مشاهده محل پروژه و ایستگاه ها قیمت ارایه می کند.
شرکت مهندسی پویندگان ایمنی و کیفیت در 13 شرکت تا نیمه سال 98 از روشهای تخمینی زمانسنجی مانند MOST شامل روش های Basic MOST, Mini MOST , MOST-C و یا MTM برای زمانسنجی و تعیین نیروی انسانی و بالانس خط تولید ( مونتاژ ) استفاده نموده است.
جهت پیاده سازی و اجرای زمانسنجی، کارسنجی ، بالانس خطوط تولید و ظرفیت سنجی خود با شرکت SQS تماس بگیرید. ما یکی از مشاوران برتر با بیش از 20 سال سابقه در زمینه خدمات مهندسی صنایع و مشاور سیستم های مدیریتی هستیم.
زمان سنجی چیست؟ کاربرد زمان سنجی در خطوط تولید، کارسنجی و فواید آن، شرکت مشاور جهت ارائه خدمات زمانسنجی، مشاور سیستم های مدیریت، کارسنجی و نحوه ارائه خدمات اجرای پروژه زمانسنجی زمان سنجی به روش استاپ واچ STOP WATCH اجرای پروژه های ظرفیت سنجی ، بالانس خط تولید ، زمانسنجی و گزارش دهی به روش FTE متعدل سازی خط تولید ، چگونه بهره وری را افزایش دهیم ، زمان سنجی با روش MTM شرکت مجری پروژه های بهره وری ، زمان سنجی به روش Mini MOST شرکت مجری پروژه های زمان سنجی. اجرای پروژه های افزایش ظرفیت ، اجرای پروژه های زمانسنجی ، شرکت مشاور مهندسی صنایع زمان سنجی به روش basic MOST